
Ni la consideració de segona ciutat més neta de la Índia, ni els seus coneguts i reputats teixits de seda, ni el seu Mysore Palace, ni la seva Clock Tower, ni la sorprenent St. Philomina’s Church poden distraure la meva atenció del que he vist al Devaraj Market.

De tots colors, de totes les formes, amuntegats, dibuixant cercles, verds, madurs, amb branca, sense branca, petits, grans, destriats, per exhibició, penjats o tirats pel terra, les seves fulles, ja sigui seques, verdes, en fardos, en aquest Devaraj Market, el fruit de la estimada i venerada musàcia (nom científic Musaceae) es troba a milers.

A aquestes alçades, tots sou molt espavilats i encara recordeu la classe de ciències on van parlar de aquestes plantes monocotiledònies. Oi que si?
Doncs si estimats fans!!! L’estrella del Devaraj Market, de la cuina i altres aplicacions més imaginatives i no tan nutritives, es ni mes ni menyssssss... tara-tachin, tachinnnn!!
El PLATANO o des de que existeix la TV3 El PLÀTAN
Recordo la seva olor a la cuïna de Princep de Viana, barrejada amb “Maries” i suc de taronja passat tot pel Turmix, i que formà part dels primers berenars de les meves estimades germanes, que l’engolien si o si, a cullerades, amb un envejable joc de canell de la mamà.

Es per això que he dedicat el dia d’avui a parlar d’aquesta fruita que tant de joc dona (per a petits i grans) i ens recomanen l’Arguiñano, o el Nadal, o el Meca. Campanyes publicitàries d’altres èpoques, - Todos los días, un plátano. Por lo menos!!! – Doncs avui quatre, i es que estem en un plan estavialdor, enveja del ministre d’economia del partit de la gavina estranguladora, per un kilo em pagat la escandalosa quantitat de 28 rupis (1€ = 70 INR) Aprengui “sinyor menistre”!!!
3 comentaris:
Com sempre fantàstic i ingeniós.
Quins enquadraments tant originals!!
Una abraçada
El que faries davant de la teva cuina amb aquests plàtans plens de color i la recepta de la teva mare, alguna tarda d'estiu fins jo me l'he menjat i ja tinc una edat. Com diu la Roser fantàstic, original i enginyós com sempre. Una abraçada.
carai oscar!! kina passsada!!! a mi m'agraden moltissim pero la veritat q n en menjo gaires!! mala cosa! jo tb me'ls menjava xafats amb galete maria i q bons estaven! veient tot akest assortit tant bonic jo també hi faria queixalada!!!
Publica un comentari a l'entrada